Håndsrækning til psykiatrien fra KV Fonden

KV Fonden bestyrelsen

KV Fonden har siden sin start i 1949 støttet forskning især inden for kræftområdet. Det er fortsat vigtigt, men KV Fonden ønsker fra 2022 tillige at fokusere på psykiatrien – og særligt børn og unges mentale helbred efter Corona pandemien.

’Forskning inden for psykiatrien er igennem en længere årrække blevet nedprioriteret til trods for, at antallet af psykisk syge i Danmark har været stigende. Især under corona-nedlukningen har vi set, at flere børn og unge har fået psykiske problemer. Der er et stort behov for en økonomisk håndsrækning til forskning inden for psykiatrien, så den kedelige udvikling og stigende psykiske problemer kan vendes’, forklarer KV Fondens adm. direktør Henrik Amand Holtegaard.

Samarbejde med Psykiatrifonden

KV Fonden har i den sammenhæng indgået et samarbejde med Psykiatrifonden for at udvælge væsentlige forskningsprojekter bl.a. med fokus på børn- og unges trivsel efter Corona. I alt kan der ansøges om 2,5 mio. kroner hos Fonden. Og det har stor betydning ifølge Lars Hübertz, chef for kommunikation og politik i Psykiatrifonden:

’En af Psykiatrifondens mærkesager er, at der skal allokeres flere midler til forskning. Det har rigtig stor betydning, at KV Fonden går forrest som en privat aktør, der ønsker at rette op på den underprioritering, der gennem mange år har været af psykiatrien.’
Lars Hübertz

Psykiatrifonden logo

KV Fonden afsætter i år alle sine forskningsmidler af til forskning indenfor psykiatrien. Baggrunden er bl.a., at et stigende antal børn og unge i flere undersøgelser og rapporter fortæller om ensomhed, angst og stress som følge af Corona og næsten 2 års lockdown. Psykiatrifondens Rådgivning oplevede således en fordobling af antallet henvendelser under corona. Og den tragiske hændelse i shoppingcentret Fields, hvor 3 blev dræbt og adskillige såret af en kun 22-årig psykisk syg mand, bekræfter alvorligheden.

’Samarbejdet med Psykiatrifonden skal sikre, at vi modtager egnede ansøgninger til forskningsprojekter. Vi har de senere år oplevet, at fonden stort set ikke modtager ansøgninger til forskningsprojekter inden for psykiatrien. Det vil vi gerne ændre på’, uddyber Henrik Amand Holtegaard.

Ansøgningsfrist 30.september 2022

Der kan søges om støtte allerede nu og ansøgningsfristen er den 30. september 2022 på KV Fondens digitale ansøgningsportal på www.kv-fonden. dk

Og Psykiatrifonden håber særligt på forskningsprojekter, der kan belyse, hvad der forårsager psykisk sygdom: ’Helt overordnet – og på den meget store klinge – så ved vi alt for lidt om, hvad der forårsager psykisk sygdom. Hvem der får det og hvem der går fri. Og fx også om hvad der gør at den store mistrivsel, der fylder meget i nogle tilfælde bliver til psykisk sygdom – og i andre ikke’, siger Lars Húbertz fra Psykiatrifonden.

Del indlægget