Tidligere minister Lone Espersen er nyt medlem i bestyrelsen for KV Fonden.

Tidligere minister indtræder i KV Fondens bestyrelse

Det er med stor glæde, at KV Fonden i dag præsenterer sit nye bestyrelsesmedlem med en solid politisk og erhvervsmæssig baggrund. Lene Feltmann Espersen tiltræder per 1.januar 2021 som bestyrelsesmedlem i fonden.

Jeg har længe været fascineret af det enorme arbejde de erhvervsdrivende fonde gør i Danmark, hvor filantropien bliver omsat til konkrete mærkbare forbedringer for samfundets svageste. Og her har jeg fulgt KV fondens arbejde, som er forbilledligt, siger Lene Feltmann Espersen om sin kommende bestyrelses post.

KV Fonden er netop en erhvervsdrivende fond, der hvert år uddeler omkring 10 millioner kroner.  Fonden yder støtte til uddannelse, forskning, idræt og socialt udsatte.

Det sociale fokus er vigtigt

Lene Feltmann Espersen er til daglig adm. direktør i Danske Arkitektvirksomheder. Hun har en lang karriere bag sig både i politik og erhvervslivet, ligesom hun sidder i flere bestyrelser. KV Fondens fokus på bl.a. socialt udsatte har været afgørende for Lene Espersen:

Jeg synes fondens fokus på at være til gavn for samfundet ved at yde støtte til uddannelse, forskning, idræt og socialt udsatte meget præcist målretter fondens indsats mod områder, hvor der kan gøres en mærkbar forskel, f.eks. i forhold til enlige mødre.

Lene Feltmann Espersen ser især frem til at bidrage med sit indgående kendskab til den offentlige sektor, det politiske system og filantropiens rolle mellem de offentligt og de privat finansierede initiativer.

Lene Feltmann Espersen har derudover erfaring fra uddannelsesområdet, hvor hun de sidste 4 år har været bestyrelsesformand for Aalborg Universitet.

En styrkelse af fonden

Bestyrelsesformand Bo Rygaard glæder sig til samarbejdet med Lene Espersen, da hendes profil passer perfekt til fondens forretningsmæssige og filantropiske aktiviteter.

Lene Espersen har de helt rigtige erfaringer og kompetencer fra sin flotte karriere i politik, sin nuværende stilling som adm. direktør i Danske Arkitekter. Og ikke mindst sin formandspost for Aalborg Universitet, forklarer Bo Rygaard.

Samtidig er Lene Espersens tiltrædelse en styrkelse af KV Fondens kønsdiversitet, som ifølge formanden er afgørende for at have det bedste bestyrelsesteam.

Del indlægget