Trængte børn på fodboldskole

KV Fonden sender igen trængte børn på fodboldskole

Igen i år får børn og unge fra økonomisk trængte familier mulighed for at komme gratis på en af DBU’s Fodboldskoler i sommerferien.

KV Fonden har således sikret plads til 1800 børn og unge over en treårig periode fra 2023-25, og alene sidste år fik 437 børn den unikke chance. DBU forventer, at endnu flere kommer afsted i år.

DBU’s Fodboldskoler er for alle børn og unge

Sådan lyder sloganet. Men det er desværre ikke alle familier, der har råd eller overskud til at sende børnene på fodboldskole med deres kammerater, og det er baggrunden for samarbejdet mellem KV Fonden og DBU. Fedu Bosese er alenefar fra Ålborg, han tog sidste år imod tilbuddet til sine to børn:

-Det er svært, at jeg ikke kan give dem det hele. Så hvis man kan få hjælp til at sende dem afsted,  siger man ja tak!  Og det har betydet rigtig meget, siger Fedu Bosese til DBU TV.

Børnenes lokale fodboldklub B52/AFC hjalp familien med at ansøge, og sikrede dermed, at børnene Eva og Anthony hyggede sig og fik en fodboldoplevelse for livet.

-Man er sammen med sine venner og hygger. Og fodbold er en nem sport at lære nye mennesker at kende, fortæller Eva og Anthony.

Både DBU og KV Fonden håber, at endnu flere børn fra trængte familier kommer på fodboldskole i år. Det afgørende er, at budskabet om muligheden bliver spredt over hele Danmark.

Særligt fokus på piger

Projektet, der startede i 2023, er målrettet skolebørn i alderen 6 til 13 år. Derudover er det også en ambition, at mindst 40 procent af deltagerne er piger. Sidste år var næsten 22% piger, men Fonden vil gerne have endnu flere piger i spil.

”Fodbold skal være for alle uanset køn. Vi håber, at projektet vil motivere flere piger til at deltage i fodboldskolerne. Det er vigtigt, at også piger er fysisk aktive og er en del af foreningslivet i Danmark,” har KV Fondens adm. direktør Henrik Amand Holtegaard tidligere forklaret.

Sådan søger man

Kender man til familier, som har brug for en håndsrækning, skal man henvende sig til sin lokale fodboldklub. KV Fonden er ikke involveret i ansøgningsproceduren, men gennem samarbejdet med DBU har Fonden sikret i alt 1800 pladser over tre 3 år.

Støtten søges gennem børnenes fodboldklubber, som herefter retter henvendelse til DBU (link), der administrerer støtten.

DBU afholder i år 219 fodboldskoler i perioden fra uge 27 til 32.

Del indlægget