Støtte til cancer immunterapi

‘I sidste ende redder det forhåbentlig menneskeliv,’ siger professor Per thor Straten fra Center for Immunterapi.

Per thor Straten  har i to omgange søgt og modtaget støtte til sit arbejde med at forbedre behandling med cancer immunterapi.

’I 2015 fik vi 50.000 kroner, og i 2018 bevilligede KV Fonden 200.000 kroner. Den seneste bevilling bruger vi på at forske i en særlig celletype: T cellen.

Det er en celle, der har betydning for, hvordan kræftpatienter responderer på immunterapi – altså om de rent faktisk har gavn af behandlingen.’

Per thor Straten mener, at han har fundet et molekyle, der spiller en vigtig rolle for, hvor effektivt T celler slår kræftceller ihjel.

‘Vi har modtaget støtte til driften af projektet. Dvs. til alt det vi skal bruge for at kunne udføre laboratorieeksperimenter: Mus, reagenser, dyrestald mv.

Uden KV Fondens støtte ville vi have personale men ingen penge, så vi rent faktisk kan forske. I sidste ende redder det forhåbentlig menneskeliv.’


Del indlægget

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

1 kommentar til “Støtte til cancer immunterapi”

  1. Jeg er aline mor med 2 børn une pige på 12 år og une drenge som andicap .Drengen er børn hjerte da han fik operation af hjetet’ han har epilepsi kan ikke gå eller ikke se. Han fået sonde mad som koster meget og medeciner. selvom jeg fået hjælpe’men han kreve meget. Har sende kun drenges sygeforsikrings kortet ,fordi daters er bistilles der er ikke kommet nu i kan kan finde hend på min personligeoplysning.

Der er lukket for kommentarer.