Para OL kørestolsræs

Dansk succes ved Para OL 2024

12 dage med verdens dygtigste paraatleter i Paris er slut. De i alt 4.500 atleter fra 168 lande fik vist verden, at et handicap ikke behøver at begrænse menneskers fysiske udfoldelse på højt plan.

Målet var 8 medaljer for de 32 danske para atleter. Tre flere end ved PL i Tokyo i 2021. Og målet blev indfriet med bravour. Danskerne hentede således 2 guld, 3 sølv og 5 bronzemedaljer hjem i alt 10 medaljer – og dermed det bedste resultat i 20 år.

KV Fonden deltog som toppartner i Parasport Danmark i den storslåede åbningsceremoni på Concordepladsen. Og det blev også til kørestolsrubgy, atletik og et mindeværdigt besøg hos de danske paraatleter i OL Byen. Særligt besøget i PL-Byen byen gjorde et stort indtryk, fortæller adm.direktør for KV Fonden Henrik Holtegaard:

– At besøge og opleve den helt specielle stemning i PL-Byen var ganske særligt. Det var spændende at se den danske lejr i PL Byen. Og meget spændende at opleve, hvordan atleter fra hele i verden lever sammen og interagerer med hinanden til trods for, at de er konkurrenter – dette er også en stor og vigtig del af den paralympiske ånd.”

Para OL Byen Paris
Para OL Byen i Paris 2024.
Para OL Byen Henrik Holtegaard
Henrik Holtegaard, KV Fonden, ved Para OL Byen.

Imponerende atleter på Stade de France

To af de danske medaljer blev hentet på det franske nationalstadion Stade de France, hvor Daniel Wagner sikrede sig sølv i længdespring og 100 meter løb foran 80.000 tilskuere.

-Det var en helt fantastisk oplevelse. Stemningen var ekstatisk og paraatleterne blev i den grad tiljublet af de tusindvis af tilskuere. Og så blev der endda sat både paralympiske rekorder samt verdensrekorder, hvilket var med til at piske stemningen op, fortæller adm.direktør Henrik Holtegaard fra KV Fonden.

Danmark opnåede derudover guld i svømning og cykling, sølv i dressur samt bronze i hhv. taekwondo, cykling, bordtennis, længdespring  og skydning. Og de danske præstationer ved PL er et vigtigt signal for handicapidrætten i Danmark.

Parasport Danmark havde sat et ambitiøst mål om at opnå 8 medaljer ved PL i Paris. Det lykkedes til fulde og viser, at hele holdet i Parasport Danmark gør et rigtigt godt arbejde med at udvikle både paraatleter inden for både eliten og breddeidrætten. KV Fonden er glad for at være med til at støtte dette meget vigtige arbejde.”

4 mio. kroner over 4 år

Samarbejdet mellem KV Fonden og Parasport Danmark løber over 4 år og indebærer en samlet støtte på 4.mio. kroner. Støtten er ikke kun øremærket topatleterne, den ses i en større sammenhæng.

Pengene skal de kommende fire år også give foreningsidrætten et løft, så den i endnu højere grad rummer og tiltrækker mennesker med handicap eller særlige behov.

Del indlægget