KV Fonden støtter uddannelse

75-års jubilæum markeres med nye uddannelsespriser

KV Fonden runder et skarpt hjørne, og i den forbindelse uddeler vi i år et rekordstort beløb til studierejser på 8,75 millioner kroner.

Fonden har netop uddelt 369 studierejselegater, som også er rekord i Fondens 75-års levetid, til unge studerende, der skal på studierejse i udlandet for at dygtiggøre sig. I alt har Fonden modtaget næsten 2.800 ansøgninger inden for videreuddannelse og studierejser.

5 jubilæumslegater à 200.000 kr.

KV Fonden har derudover uddelt 5 særlige studierejselegater (KV Fondens Uddannelsespriser 2024) på hver 200.000 kr., som kun uddeles i år. De 5 modtagere er:

  • Jeppe Bruun Rasmussen (Harvard)
  • Cordelia Katharine Lindhard Smidth (Stanford)
  • Jens Christian Strandgaard Andersen (MIT – Massachusetts Institute of Technology)
  • Bastian Rung Hansen (Oxford)
  • Signe Bruun (Sciences Po Paris og London School of Economics).
Jeppe Bruun Rasmussen
Jeppe Bruun Rasmussen skal studere på Harvard Business School.

Jeppe Bruun Rasmussen er én af modtagerne af den særlige jubilæums uddannelsespris på 200.000  kroner. Han ser frem til at vende tilbage til skolebænken og lære af verdens førende professorer på Harvard Business School og medstuderende fra hele verden.

Jeg føler mig privilegeret over at modtage KV Fondens Uddannelsespris. Det ikke nogen hemmelighed, at det er dyrt at læse en hel kandidat i udlandet. Så 200.000 kr. fra KV Fonden er et rigtig stort bidrag til at dække omkostningerne i forbindelse med studiet på Harvard Business School, hvor jeg skal tage en 2-årig Masters in Business Administration (MBA).

Cordelia Smidth er lægestuderende og har også modtaget det særlige studierejselegat, som skal bruges til et forskningsophold på Stanford University:

KV Fondens Uddannelsespris betyder, at jeg i en alder af kun 25 år har mulighed for rejse til Stanford og kickstarte en forskningskarriere og lære af de bedste på feltet inden for børneneurologi – og mere specifikt børneepilepsi.

Jeg glæder mig helt vildt til at møde min vejleder, som jeg har haft kontakt med nu i 2 år via zoom. Jeg skal skrive mit speciale i USA – og færdiggør derefter mit lægestudie, når jeg vender hjem om et år.

Cordelia
Cordelia Katharine Lindhard Smidth skal på et forskningsophold på Stanford.

Om Fondens Uddannelsespriser 2024 siger KV Fondens administrerende direktør, Henrik Holtegaard:

Det har historisk været stifternes ønske at støtte unge under uddannelse, og 25 % af uddelingerne går hver år til dette formål. Det er dyrt at videreuddanne sig på eliteuniversiteter i udlandet som f.eks. Harvard. Derfor har vi i år ønsket at give et ekstra stort økonomisk bidrag til formålet, som er med til at skabe innovation og fornyelse i Danmark. Og vi ønsker både modtagerne af KV Fondens Uddannelsespriser 2024 og studierejselegaterne et fantastisk og lærerigt studieophold i udlandet.

Flere jubilæumspriser på vej

KV Fonden vil efter sommerferien offentliggøre en række andre priser i forbindelse med Fondens jubilæum. Vi kan allerede nu afsløre, at vi arbejder med priser inden for indsatsområderne enlige mødre og idræt.

Tidligere i år havde vi tillige fornøjelsen at bekendtgøre et 4-årigt samarbejde med Parasport Danmark med en samlet støtte på 4 mio. kroner.

Del indlægget